Oracle Corporation

Oracle Corporation je jedna z najväčších spoločností, poskytujúca podnikový softvér na svete,  ktoré vyvíjajú relačné databázy, nástroje pre vývoj a správu databáz či customer relationship management (CRM) systémy. Predmetom podnikania Oracle sú informácie — ako ich spravovať, používať, zdieľať a ochraňovať.

Spoločnosť založili Lawrence J. Ellison, Robert N. Miner a Edward Oates v roku 1977 v Californii pod prvým názvom SDL (Software Development Laboratory). Názov Oracle získala až neskôr podľa projektu, ktorý firma SDL robila na objednávku CIA. V roku 2005 spoločnosť zamestnávala 50 000 ľudí. Má zastúpenie v 145 štátoch.

SAP AG

Spoločnosť SAP® (Systémy, Aplikácie a Produkty) bola založená v roku 1972 so sídlom vo Walldorfe v Nemecku. SAP je dodávateľ medzipodnikových softvérových riešení, ktoré umožňujú integrovať procesy vnútri i medzi podnikmi a medzi obchodnými komunitami pre všetky typy odvetví a pre všetky trhy.

SAP je vedúci svetový dodávateľ podnikových softvérových riešení* s dlhoročnou tradíciou. V súčasnosti viac ako 76 000 zákazníkov v 120 krajinách používa softvérové riešenia SAP – od malých a stredných podnikov až po globálne spoločnosti. Odvetvové riešenia SAP podporujú jedinečné obchodné procesy vo viac než 25 odvetvových segmentoch, vrátane špičkových technológií, zdravotníctva, obchodu, verejnej správy a financií. SAP zamestnáva viac ako 51 800 ľudí a má zastúpenie vo viac ako 50 krajinách. Akcie spoločnosti sú obchodované pod symbolom „SAP“ na viacerých svetových burzách, vrátane Frankfurtskej a NYSE.

Skúsenosti, vedomosti a technológia

SAP využíva svoje rozsiahle skúsenosti na dodávku komplexného portfólia riešení, ktoré podporujú každú stránku obchodnej činnosti. Pri používaní SAP riešení, spoločnosť každej veľkosti – vrátane malých a stredných podnikov – môže redukovať náklady, zvyšovať výkonnosť a rýchlo sa prispôsobovať potrebám trhu.

SAP okrem toho vyvinul integračnú a aplikačnú platformu SAP NetWeaver®, ktorá prináša našim zákazníkom vyššiu hodnotu z ich investícií do informačných technológií.

Na zabezpečenie pozície technologického lídra, SAP Ventures investuje do novovzniknutých spoločností, ktoré podporujú existujúce nové technológie. A prostredníctvom SAP Research, prinášame nové myšlienky pre budúce riešenia.

Adobe systems

Spoločnosť Adobe Systems bola založená v roku 1982 v San Jose v Californii. Zakladateľmi boli Chuck Geschke a John Warnock, ktorý ju založili na jednoduchej myšlienke: Ako by sme mohli texty a obrázky na obrazovke počítača krásne a presne pretransformovať do tlače?

O rok neskôr predstavili prvý program z ich dielne Adobe PostScript technológiu, ktorá pomohla vytlačiť texty a obrázky na papier presne v takej podobe v akej sa nachádzali aj na obrazovke počítača s formátovaním, grafikami a fontami vrátane.

Krátke fakty:

  1. Viac ako 90% profesionálnych tvorcov má na svojom PC Adobe Photoshop
  2. Na internete sa nachádza cez 250 miliónov PDF súborov (rok 2007)
  3. 10 najväčších svetových výrobcov PC predáva svoje PC systémy s predinštalovanou PDF technológiou
  4. Adobe Flash Player je nainštalovaný na takmer 90 % PC pripojených k sieti
  5. Adobe reader a Adobe Flash Player sú v tejto kombinácii nainštalované na viac ako 700 miliónoch PC a iných zariadeniach celosvetovo.
  6. V roku 2007 bola spoločnosť Adobe Systems po siedmykrát zaradená do zoznamu agentúry FORTUNE’s s názvom “100 Best Companies to Work For”.
  7. Viac ako polovica tržieb spoločnosti je generovaná mimo územia USA